Δήλωση της Επιτροπής σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας

th European Remembrance Day for Victims of Terrorism
Με αφορμή τη 19η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας, η Επιτροπή προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα η Ευρώπη αποτίει φόρο τιμής στα θύματα και τους επιζώντες τρομοκρατικών επιθέσεων. Δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ. Δεν θα παραδοθούμε στον φόβο που προσπαθούν να ενσταλάξουν οι τρομοκράτες όταν διαπράττουν τις θηριωδίες τους. Στόχος των τρομοκρατών είναι να διχάσουν την κοινωνία μας. Δεν θα τους επιτρέψουμε να επιτύχουν.

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ. Τιμούμε τη μνήμη όσων χάθηκαν από την τρομοκρατία, αλλά παράλληλα εργαζόμαστε για την πρόληψη τυχόν μελλοντικών επιθέσεων. Για να συμβάλει στην πρόληψη τρομοκρατικών εγκλημάτων, η ΕΕ δραστηριοποιείται στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής προπαγάνδας, τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου: στερώντας από τους τρομοκράτες τα μέσα και περιορίζοντας τον χώρο τους για τον σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και τη διενέργεια επιθέσεων, καταπολεμώντας τη ριζοσπαστικοποίηση και ενισχύοντας την ανταλλαγή πληροφοριών και την αστυνομική συνεργασία.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/statement_23_1571/STATEMENT_23_1571_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο