Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα αντισημιτικά περιστατικά στην Ευρώπη

European Commission Berlaymont

Η Επιτροπή εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα αντισημιτικά περιστατικά στην Ευρώπη: «Τα αντισημιτικά περιστατικά σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν αυξηθεί εκθετικά τις τελευταίες ημέρες, υπενθυμίζοντάς μας ορισμένες από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας. Σήμερα, οι Ευρωπαίοι Εβραίοι ζουν ξανά υπό καθεστώς φόβου.

Παρατηρούμε την αναζωπύρωση της αντισημιτικής ρητορικής και των σχετικών αντισημιτικών περιστατικών τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, βόμβες μολότοφ εκτοξεύτηκαν σε μια συναγωγή στη Γερμανία, αστέρια του Δαβίδ βάφτηκαν σε κατοικίες στη Γαλλία, ένα εβραϊκό νεκροταφείο βεβηλώθηκε στην Αυστρία, εβραϊκά καταστήματα και συναγωγές δέχθηκαν επιθέσεις στην Ισπανία, ενώ σε διαδηλώσεις ακούγονται συνθήματα μίσους κατά των Εβραίων.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η ΕΕ στέκεται στο πλευρό των εβραϊκών κοινοτήτων της. Καταδικάζουμε αυτές τις ειδεχθείς πράξεις με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Είναι αντίθετες με ό,τι πρεσβεύει η Ευρώπη. Είναι ενάντια στις θεμελιώδεις αξίες μας και στον τρόπο ζωής μας.»

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_5584/MEX_23_5584_EN.pdf

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη δήλωση εδώ : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/statement_23_5527/STATEMENT_23_5527_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο