Η ΕΕ αυξάνει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα κατά 25 εκατ. ευρώ

EU increases humanitarian aid to Gaza by € million

Στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης της ΕΕ προς τον λαό της Γάζας, η Επιτροπή θα παράσχει επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 25 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό τετραπλασιάζει τη φετινή ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ για τη Γάζα σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Η νέα βοήθεια θα δοθεί σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που με τη σειρά τους θα παράσχουν  ζωτικής σημασίας υπηρεσίες ύδρευσης, αποχέτευσης, υγείας, τροφίμων κ.ά.

Ανακοινώνοντας σήμερα τη χρηματοδότηση, η Πρόεδρος κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε τα εξής: «Σήμερα, μπορώ να ανακοινώσω ότι αυξάνουμε την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα παρέχοντας επιπλέον 25 εκατ. ευρώ. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δαπανήσει συνολικά 100 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους στη Γάζα. Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Έθνη για να επιτρέψουμε περισσότερες εφοδιοπομπές στη Γάζα, μεταξύ άλλων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων και προσωρινών ανθρωπιστικών παύσεων.»

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_5584/MEX_23_5584_EN.pdf

Το πλήρες δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/ip_23_5585/IP_23_5585_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο