Δημοσιογράφοι, θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πολιτική συνοχής και άλλες πολιτικές της ΕΕ;

EUinMyRegion Media Trips

Είστε δημοσιογράφος ή δημιουργός περιεχομένου που εργάζεται σε κάποια περιφέρεια της ΕΕ και ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την πολιτική συνοχής και τα κονδύλια και τις πολιτικές της ΕΕ; Εάν ναι, υποβάλετε αίτηση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα #EUinMyRegion Media Trips που εγκαινιάστηκε σήμερα. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους δημοσιογράφους τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουλίου 2023 και ώρα 18:00 (θερινή ώρα Ελλάδος/Κύπρου).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδικτυακά σεμινάρια κατάρτισης και ενημερωτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Θα μάθετε περισσότερα για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τις δομές και τις διαδικασίες τους, τον αντίκτυπο της πολιτικής συνοχής στις περιφέρειες και τους πολίτες τους —από την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση έως την κοινωνική ανθεκτικότητα— καθώς και πώς η ΕΕ προστατεύει τον προϋπολογισμό της. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να συναντήσετε εθνικούς εμπειρογνώμονες από την Επιτροπή, να επισκεφθείτε έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία δεδομένων της Επιτροπής.

Μετά το πρόγραμμα, θα μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τις πολιτικές της ΕΕ και, ειδικότερα, την πολιτική συνοχής. Θα έρθετε σε επαφή με δημοσιογράφους από άλλες χώρες και περιφέρειες και θα συμβάλετε με τα ρεπορτάζ σας στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.

Το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023, ενώ έχουν προγραμματιστεί επτά ακόμη ταξίδια από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024.

Σε κάθε εκπαιδευτικό ταξίδι θα μπορούν να συμμετάσχουν έως 40 δημοσιογράφοι και δημιουργοί περιεχομένου από όλα τα κράτη μέλη. Η Επιτροπή θα καλύψει τα έξοδα ταξιδίου και διαμονής των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_3602/MEX_23_3602_EN.pdf

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ : https://www.euinmyregion-mediatrips.eu/

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο