Εγκαυματίες μεταφέρονται σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία για επείγουσα περίθαλψη

Romanian explosions

Μετά τις θανατηφόρες εκρήξεις του Σαββάτου σε σταθμό υγραερίου (LPG) στην Κρεβέντια κοντά στο Βουκουρέστι, η Ρουμανία ζήτησε τη συνδρομή της ΕΕ για την περίθαλψη των θυμάτων που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα. Συνολικά εννέα χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία και Σουηδία) προσφέρθηκαν να υποδεχθούν ασθενείς μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Εγκαυματίες έχουν ήδη φθάσει στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία.

«Οι τραγικές εκρήξεις στη Ρουμανία είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ άλλων και οι πρώτοι επεμβαίνοντες, να χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Οι σκέψεις μου αυτή τη στιγμή πηγαίνουν στα θύματα, τις οικογένειές τους και τους συναδέλφους τους. Οι ευρωπαϊκές χώρες αντέδρασαν αμέσως, προσφέροντας τη δυνατότητα θεραπείας των θυμάτων στα νοσοκομεία τους. Δώδεκα ασθενείς, οι οποίοι έχουν ήδη μεταφερθεί μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, λαμβάνουν επείγουσα ιατρική περίθαλψη στο Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία. Ευχαριστώ όλες τις χώρες για την αλληλεγγύη τους στη Ρουμανία σε αυτή τη δύσκολη ώρα που οι ανάγκες είναι τεράστιες. Στόχος μας τώρα είναι να σώσουμε ζωές», δήλωσε ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ κ. Γιάνες Λέναρτσιτς.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Ρουμανίας και τις ευρωπαϊκές αρχές για την κινητοποίηση τυχόν πρόσθετης βοήθειας, ανάλογα με τις ανάγκες.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_23_4289/MEX_23_4289_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο