Ένα ακόμη βήμα προς μια μακροπρόθεσμη συμφωνία περιαγωγής με χρέωση εσωτερικού με την Ουκρανία

Η Ουκρανία είναι ένα βήμα πιο κοντά στον χώρο δωρεάν περιαγωγής της ΕΕ, καθώς η Επιτροπή ενέκρινε πρόταση για την ενσωμάτωση της περιαγωγής στη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας. Μόλις τεθεί σε λειτουργία, οι Ουκρανοί επισκέπτες δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώνουν πρόσθετα τέλη για να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ, ενώ οι ταξιδιώτες της ΕΕ θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα όταν ταξιδεύουν στην Ουκρανία.

Η ένταξη της Ουκρανίας στον χώρο δωρεάν περιαγωγής της ΕΕ είναι μία από τις βασικές δράσεις του αναθεωρημένου σχεδίου δράσης προτεραιότητας. Το σχέδιο αυτό αποτελεί τον χάρτη πορείας για την πλήρη εφαρμογή της σφαιρικής και σε βάθος ζώνης ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας και την περαιτέρω ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ενιαία αγορά της ΕΕ. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση επέκτασης του καθεστώτος της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ στην Ουκρανία.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_771/IP_23_771_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο