Έναρξη του φόρουμ Global Gateway για την ενίσχυση των βιώσιμων επενδύσεων στις υποδομές

Global Gateway

Εγκαινιάστηκε στις Βρυξέλλες το πρώτο φόρουμ Global Gateway. Περισσότεροι από 40 κυβερνητικοί εκπρόσωποι υψηλού επιπέδου, καθώς και εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων συναντήθηκαν για να εξετάσουν τις παγκόσμιες επενδυτικές ανάγκες, να συζητήσουν λύσεις και να συνάψουν νέες συμφωνίες.  Οι συζητήσεις πάνελ την πρώτη ημέρα επικεντρώθηκαν στην πράσινη ενέργεια και το υδρογόνο, την έρευνα και την εκπαίδευση, τις κρίσιμες πρώτες ύλες και τους διαδρόμους μεταφορών.

Η πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν εγκαινίασε το φόρουμ και δήλωσε: «Η τύχη των σημερινών και των μελλοντικών γενεών εξαρτάται, περισσότερο από ποτέ, από την ποιότητα και την ποσότητα των υποδομών που μας συνδέουν όλους. Η “Ομάδα Ευρώπη” έχει παρουσιάσει το μεγαλύτερο παγκόσμιο επενδυτικό πρόγραμμα της Ευρώπης: τη στρατηγική Global Gateway. Η Global Gateway αφορά την παροχή επιλογών στις χώρες — καλύτερων επιλογών. Επειδή για πολλές χώρες ανά τον κόσμο, οι επενδυτικές επιλογές όχι μόνο είναι περιορισμένες, αλλά όλες συνοδεύονται από πολλά ψιλά γράμματα και ενίοτε με πολύ υψηλό τίμημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λειτουργούν οι επενδύσεις της Global Gateway: βασίζονται στη ζήτηση και είναι επωφελείς για όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους.». Η πλήρης ομιλία είναι διαθέσιμη στο EbS εδώ και μπορείτε επίσης να τη διαβάσετε εδώ.

Την παραμονή του φόρουμ, η πλατφόρμα διαλόγου της Global Gateway με την κοινωνία των πολιτών και τις τοπικές αρχές πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση με την επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν. Η πλατφόρμα θα αποτελέσει χώρο συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών και των τοπικών αρχών στην ανάπτυξη της Global Gateway στο πλαίσιο των διαφόρων επενδυτικών προτεραιοτήτων.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_5199/IP_23_5199_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο