Επίσκεψη του Αντιπροέδρου Σχοινά στην Ιορδανία και τον Λίβανο για συζητήσεις σχετικά με τη στήριξη της ΕΕ προς τις δύο χώρες

margaritis schinas

Τη Δευτέρα, 3/6, ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα βρίσκεται στο Αμμάν της Ιορδανίας. Ο Αντιπρόεδρος θα διεξαγάγει διαβουλεύσεις υψηλού επιπέδου με το Βασιλικό Δικαστήριο και την κυβέρνηση. Θα συναντηθεί με θρησκευτικούς ηγέτες, με τους οποίους θα έχει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη συνεργασία ΕΕ-Ιορδανίας για τον διαθρησκευτικό διάλογο και την προώθηση της ελευθερίας θρησκείας και πεποιθήσεων.

Την Τρίτη, 4/6, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα μιλήσει με φοιτητές του Γερμανικού Πανεπιστημίου της Ιορδανίας, μαζί με τον Υπουργό Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας κ. Azmi Mahafzah. Αργότερα, θα εκφωνήσει ομιλία στην τελετή απονομής των βραβείων «Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς», τα οποία προωθούν βέλτιστες πρακτικές προστασίας και ανάδειξης της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ευαισθητοποιούν σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά της Ιορδανίας.

Την Τετάρτη, 5/6,ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα βρίσκεται στη Βηρυτό του Λιβάνου, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Nabih Berri, τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Najib Mikati, τον Γενικό Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου κ. Joseph Aoun και τον υπηρεσιακό Υπουργό Εξωτερικών κ. Bou Habib, για συζητήσεις σχετικά με τη στήριξη της ΕΕ προς τον Λίβανο. Ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί επίσης με νέους και νέες του Λιβάνου, με τους οποίους συζητήσει τις πρωτοβουλίες της ΕΕ για την εκπαίδευση και τις δεξιότητες.

Μετά την 8η Διάσκεψη για το Μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής, θα συζητήσει τη διαρκή δέσμευση της ΕΕ για παροχή βοήθειας προς την Ιορδανία και τον Λίβανο σε σχέση με την ανταπόκριση για τη Συρία και τη στήριξη των κοινοτήτων υποδοχής. Ο Αντιπρόεδρος θα επισκεφθεί επίσης καταυλισμούς Παλαιστίνιων και Σύριων προσφύγων στην Ιορδανία.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_24_3048/MEX_24_3048_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο