Επιβολή της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες: η Επιτροπή εγκαινιάζει το ευρωπαϊκό κέντρο για την αλγοριθμική διαφάνεια

European Centre for Algorithmic Transparency

Θα εγκαινιαστεί επίσημα το ευρωπαϊκό κέντρο για την αλγοριθμική διαφάνεια (ECAT) από το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) της Επιτροπής στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Τα εγκαίνια θα γίνουν στο πλαίσιο μιας εναρκτήριας εκδήλωσης που θα μεταδοθεί εδώ.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της κοινωνίας των πολιτών και της βιομηχανίας προκειμένου να συζητήσουν τις κύριες προκλήσεις και τη σημασία που έχει σε κοινωνικό επίπεδο η εποπτεία του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα αλγοριθμικά συστήματα. Μετά την προβολή βιντεοσκοπημένου μηνύματος του επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τις τρέχουσες και τις προγραμματισμένες εργασίες του ECAT, μεταξύ άλλων χάρη σε μια προκαταρκτική παρουσίαση των δυνατοτήτων του κέντρου μέσω ζωντανών επιδείξεων.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_2186/IP_23_2186_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο