Ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης κινητικότητας: 12 πόλεις στον τελικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους φιναλίστ των βραβείων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021. Οι πόλεις Αμαντόρα, Κάσελ και Λουλεμπουργκάζ διαγωνίζονται στην κατηγορία των δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, ενώ ο Άλιμος είναι φιναλίστ στην κατηγορία των μικρότερων δήμων, μαζί με τις πόλεις Μιαχάδας και Βαλόνγκο.

Και τα δύο βραβεία απονέμονται σε αναγνώριση σημαντικών πρωτοβουλιών για πιο οικολογικές και ασφαλείς πόλεις. Οι φιναλίστ για το Βραβείο Σχεδιασμού Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι η Μαδρίτη, η Νότια Μιτρόβιτσα και το Τάμπερε. Η Φλωρεντία, το Ρεθύμνο και η Βαρσοβία διαγωνίζονται για το βραβείο της ΕΕ για την οδική ασφάλεια των πόλεων, με το οποίο αναγνωρίζονται εξαιρετικά μέτρα οδικής ασφάλειας.

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Συγχαρητήρια στους φιναλίστ που πρωτοπορούν και δείχνουν πώς οι πόλεις και οι κωμοπόλεις σε όλη την Ευρώπη μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στρεφόμενες σε πιο καθαρές, οικολογικές και εύκολες επιλογές μεταφορών για όλους. Υποστηρίζουμε τη μετάβαση αυτή με το νέο πλαίσιο της ΕΕ για την αστική κινητικότητα, το οποίο παρέχει ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και των ρύπων και για τη βελτίωση της κινητικότητας στις πόλεις.»

Η εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας διαρκεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο. Πέρυσι η συμμετοχή έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς στην εκστρατεία συμμετείχαν πάνω από 3.100 πόλεις και κωμοπόλεις από 53 χώρες. Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε τελετή στις 28 Μαρτίου στις 16.00 (ώρα Ελλάδος).

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_22_1026/MEX_22_1026_EN.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες και για να παρακολουθήσετε στην εκδήλωση, βλ. εδώ : https://mobilityweek.eu/media-corner/

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο