Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Η HERA Invest προσφέρει 100 εκατ. ευρώ για καινοτόμες λύσεις σε απειλές κατά της υγείας

HERA Invest

Η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανανκοινώνουν τη θέσπιση της HERA Invest, μιας συμπληρωματικής ενίσχυσης ύψους 100 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα InvestEU, με σκοπό τη στήριξη της έρευνας και ανάπτυξης στις πλέον πιεστικές διασυνοριακές απειλές κατά της υγείας, χρηματοδοτούμενης από το πρόγραμμα EU4Health. Επί του παρόντος, οι ευρωπαϊκές εταιρείες δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση σε επαρκή δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη και την επέκταση λύσεων αιχμής στον τομέα της υγείας και των βιοεπιστημών. Η καινοτομία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση απειλών προτεραιότητας για την υγεία, όπως παθογόνοι παράγοντες με υψηλό δυναμικό πανδημίας ή η μικροβιακή αντοχή.

Η HERA Invest, μια εμβληματική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης, θα επικεντρωθεί στην πρόληψη και την ετοιμότητα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων με τους εξής τρόπους:

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_3775/IP_23_3775_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο