«Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Η γνώμη σου μετράει»

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

Θέλετε να εκφράστε την άποψή σας για τις πολιτικές που επηρεάζουν τη ζωή σας; 

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών είναι ένας μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να συμβάλετε στη διαμόρφωση της Ε.Ε, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νέους νόμους.
Τα EUROPE DIRECT : Ηπείρου, Πελοποννήσου,  Δήμου Πειραιά και Αττικής – Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, με αφορμή τις επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές, σας προσκαλούν στη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Η γνώμη σου μετράει», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ΕΠΠ) είναι ένα από τα εργαλεία που διαθέτει η Ε.Ε στους πολίτες για να συμβάλλουν στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών. Οι Ευρωπαίοι πολίτες μοιράζονται κοινές αξίες και τους απασχολούν κοινά ζητήματα. Εύλογα, λοιπόν, επιθυμούν την περαιτέρω συμμετοχή τους στη χάραξη πολιτικής και στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων. Η ΕΠΠ προωθεί την ευρύτερη συμμετοχική δημοκρατία, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν απόψεις. Με αυτόν τον τρόπο οι θέσεις των πολιτών αποκτούν ισχύ, σηματοδοτούν αλλαγές ώστε να μην παραμένουν μόνο στη συμμετοχή τους στις Ευρωπαϊκές εκλογές. Η σημασία της ΕΠΠ έγκειται στο γεγονός ότι μαζί, οι πολίτες της Ευρώπης, μπορούν να κερδίσουν το στοίχημα για ένα καλύτερο αύριο, έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό είναι η δημοκρατία στην πράξη.
Τα θέματα που θα συζητηθούν στην εκδήλωση θα επικεντρωθούν στη σημασία της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, στην ανάδειξη σημαντικών πρωτοβουλιών στη χώρα μας και στα αποτελέσματά τους, στη παρουσίαση τρεχουσών πρωτοβουλιών οικολογικού ενδιαφέροντος, στην ανάδειξη της κοινότητας mazi.eu, στην εκπαιδευτική εργαλειοθήκη της ΕΠΠ για σχολεία και εθελοντές.

Μπορείτε να εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://tinyurl.com/yv862med

Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν ηλεκτρονικά και κατόπιν αιτήματος.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο