Ολοκλήρωση του 6ου διαλόγου υψηλού επιπέδου μεταξύ των λαών για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό

EU China conclude the th High Level People to People Dialogue

Ο 6ος διάλογος υψηλού επιπέδου μεταξύ των λαών ΕΕ-Κίνας (HLPPD) για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο της Κίνας. Αυτή ήταν η πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση από το 2017. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνόδου κορυφής ΕΕ-Κίνας που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο στις 7 Δεκεμβρίου 2023, κατά την οποία οι ηγέτες της ΕΕ και της Κίνας συμφώνησαν ότι η HLPPD θα πραγματοποιηθεί το 2024.

Σε αυτό το HLPPD, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσωπήθηκε από την Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Iliana Ivanova, η οποία συμπροήδρευσε του διαλόγου με τον κρατικό σύμβουλο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και τον πρόεδρο της Πανκινεζικής Ομοσπονδίας Γυναικών Shen Yiqin.

Το θέμα αυτής της 6ης έκδοσης του HLPPD ήταν η «συνεργασία για ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον» και ο βασικός ρόλος της εκπαίδευσης στην υποστήριξη της μετάβασης προς μια πιο πράσινη κοινωνία ήταν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης. Επισημάνθηκε η ανάγκη για πιο ισορροπημένη κινητικότητα των σπουδαστών, η οποία υπέστη σημαντική οπισθοδρόμηση κατά τη διάρκεια της περιόδου COVID-19. Η Επίτροπος υπογράμμισε επίσης την καίρια σημασία της παροχής ενός ανοικτού, ευπρόσδεκτου και χωρίς αποκλεισμούς ακαδημαϊκού περιβάλλοντος για τους Ευρωπαίους φοιτητές.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_24_1766/IP_24_1766_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο