Η ΕΕ και η Ανγκόλα υπογράφουν για πρώτη φορά συμφωνία διευκόλυνσης των βιώσιμων επενδύσεων

EU and Angola sign first ever Sustainable Investment Facilitation Agreement

Η ΕΕ και η Ανγκόλα υπέγραψαν συμφωνία διευκόλυνσης των βιώσιμων επενδύσεων (ΣΔΒΕ), την πρώτη συμφωνία του είδους της στην ΕΕ, κατά τη διάρκεια του Επιχειρηματικού Φόρουμ ΕΕ-Ανγκόλας στη Λουάντα. Ανταποκρίνεται στη φιλοδοξία της Ανγκόλας να διαφοροποιήσει την οικονομία της πέραν των τομέων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, οι οποίοι ανέκαθεν προσέλκυαν το μεγαλύτερο μέρος των ξένων επενδύσεων.

Η συμφωνία, με τις δεσμεύσεις της για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και της βιωσιμότητας σε ολόκληρη την οικονομία, αναμένεται να προσελκύσει νέες επενδύσεις της ΕΕ σε τομείς στους οποίους το δυναμικό της Ανγκόλας είναι επί του παρόντος αναξιοποίητο. Το επιχειρηματικό φόρουμ ΕΕ-Ανγκόλας επιβεβαίωσε τις ευκαιρίες για επενδύσεις, ιδίως στην πράσινη ενέργεια, τις αλυσίδες αξίας στον αγροδιατροφικό τομέα, την ψηφιακή καινοτομία, την αλιεία, την εφοδιαστική και τις κρίσιμες πρώτες ύλες.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_5774/IP_23_5774_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο