Η Επιτροπή αποστέλλει προκαταρκτικά πορίσματα στην Apple και κινεί πρόσθετη έρευνα για μη συμμόρφωση της Apple στο πλαίσιο της πράξης για τις ψηφιακές αγορές

preliminary findings for Apple

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε την Apple για την προκαταρκτική της άποψη ότι οι κανόνες που εφαρμόζει η εταιρεία στο οικείο κατάστημα εφαρμογών App Store παραβιάζουν την πράξη για τις ψηφιακές αγορές, καθώς εμποδίζουν τους προγραμματιστές εφαρμογών να κατευθύνουν ελεύθερα τους καταναλωτές σε εναλλακτικούς διαύλους προσφορών και περιεχομένου.

Επιπλέον, η Επιτροπή κίνησε νέα διαδικασία για μη συμμόρφωση της Apple, επειδή υπάρχουν ανησυχίες ότι οι νέες συμβατικές απαιτήσεις της εταιρείας που διέπουν τους προγραμματιστές και τα καταστήματα τρίτων εφαρμογών, όπως το νέο τέλος βασικής τεχνολογίας (Core Technology Fee) της Apple, δεν διασφαλίζουν την ουσιαστική τήρηση των υποχρεώσεων της Apple βάσει της πράξης για τις ψηφιακές αγορές.

Προκαταρκτικά πορίσματα σχετικά με τους κανόνες κατεύθυνσης της Apple για το App Store

Με βάση την πράξη για τις ψηφιακές αγορές, οι προγραμματιστές που διανέμουν τις εφαρμογές τους μέσω του App Store της Apple θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν δωρεάν τους πελάτες τους για εναλλακτικές φθηνότερες ευκαιρίες αγοράς, να τους κατευθύνουν στις προσφορές αυτές και να τους επιτρέπουν να πραγματοποιούν αγορές.

Επί του παρόντος, η Apple έχει τρία σύνολα επιχειρηματικών όρων που διέπουν τη σχέση της με τους προγραμματιστές εφαρμογών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι κανόνες κατεύθυνσης του App Store.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_24_3433/IP_24_3433_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο