Η Επιτροπή δημοσιεύει για πρώτη φορά τις Προοπτικές του Ευρωπαϊκού Κλάδου Μέσων Επικοινωνίας

European Media Industry Outlook

Η Επιτροπή δημοσίευσε για πρώτη φορά τις Προοπτικές του Ευρωπαϊκού Κλάδου Μέσων Επικοινωνίας, στις οποίες αναλύει τις τάσεις στους κλάδους των οπτικοακουστικών μέσων, των βιντεοπαιχνιδιών και των μέσων ενημέρωσης. Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν παρουσίασε την έκθεση στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κινηματογράφου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών.

Η έκθεση για τις προοπτικές των μέσων επικοινωνίας περιλαμβάνει δεδομένα της αγοράς και προσδιορίζει τις προκλήσεις και τις υποκείμενες τεχνολογικές τάσεις που είναι κοινές για τους κλάδους των μέσων επικοινωνίας. Μεταξύ άλλων πορισμάτων, τονίζει τον διαρθρωτικό αντίκτυπο της συνεχιζόμενης μετατόπισης της κατανάλωσης των μέσων επικοινωνίας υπέρ των ψηφιακών μέσων. Σύμφωνα με την έκθεση, μοχλοί της ανάπτυξης είναι κυρίως τμήματα της αγοράς όπως το βίντεο κατά παραγγελία (VoD), τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στο κινητό ή το εμβυθιστικό περιεχόμενο.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_2814/IP_23_2814_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο