Η Επιτροπή εγκαινιάζει τη συμμαχία για τα φάρμακα κρίσιμης σημασίας με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων κρίσιμης σημασίας

Critical Medicines Alliance

Η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τη βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, δρομολόγησε σήμερα τη συμμαχία για τα φάρμακα κρίσιμης σημασίας στο περιθώριο της άτυπης συνόδου του Συμβουλίου EPSCO των υπουργών Υγείας, στο πλαίσιο των δράσεων για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Η συμμαχία φέρνει σε επαφή εθνικές αρχές, τη βιομηχανία, οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, την Επιτροπή και οργανισμούς της ΕΕ για τον προσδιορισμό των βέλτιστων μέτρων για την αντιμετώπιση και την αποφυγή ελλείψεων φαρμάκων κρίσιμης σημασίας.

Η συμμαχία, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από την Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2023, θα επικεντρωθεί στη βιομηχανική πολιτική καιθα συμπληρώσει τη μεταρρύθμιση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ, όπως προτάθηκε από την Επιτροπή. Αποτελεί άμεση απάντηση στην έκκληση περισσότερων από 23 κρατών μελών για μεγαλύτερη στρατηγική αυτονομία στον τομέα.

Μετά από ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία δρομολογήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2024, η Συμμαχία έχει πλέον περίπου 250 εγγεγραμμένα μέλη, συμπεριλαμβανομένων υπουργείων κυβερνητικών υπηρεσιών που εκπροσωπούν κράτη μέλη, εταιρείες ή οργανώσεις ως εκπρόσωποι του κλάδου, και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_24_2229/IP_24_2229_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο