Η Επιτροπή παρουσιάζει σχέδιο δράσης της ΕΕ για την οδό της Ανατολικής Μεσογείου

Action Plan for the Eastern Mediterranean route

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει σχέδιο δράσης της ΕΕ για την Ανατολική Μεσόγειο με στοχευμένα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν τη διαχείριση της μετανάστευσης κατά μήκος αυτής της οδού, και το οποίο συμπληρώνει τα σχέδια δράσης που έχουν ήδη παρουσιαστεί για τις οδούς των Δυτικών Βαλκανίων, της Κεντρικής Μεσογείου, της Δυτικής Μεσογείου και του Ατλαντικού.
To σχέδιο δράσης εκπληρώνει τη δέσμευση που ανέλαβε η Πρόεδρος von der Leyen στην επιστολή της πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 29-30 Ιουνίου 2023, για την παρουσίαση σχεδίου δράσης σχετικά με την οδό της Ανατολικής Μεσογείου. Παρουσιάζεται πριν από το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις 19 Οκτωβρίου και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 26-27 Οκτωβρίου.
Το παρόν σχέδιο δράσης παρουσιάζει 29 στοχευμένα επιχειρησιακά μέτρα που διαρθρώνονται σε 4 κύριους τομείς.
1. Πρόληψη των αντικανονικών αναχωρήσεων, καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών και παροχή νόμιμων οδών μετανάστευσης, με τους εξής τρόπους:

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_4994/IP_23_4994_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο