Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Υδρογόνου 2023 ξεκινά στις Βρυξέλλες

European Hydrogen Week

Ξεκινά στις Βρυξέλλες η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για το υδρογόνο στην Ευρώπη, την οποία συνδιοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου 2023 θα πραγματοποιηθεί τετραήμερη διάσκεψη και φόρουμ πολιτικής υψηλού επιπέδου, στο οποίο θα συμμετάσχουν υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ενδιαφερόμενοι φορείς για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες στον κλάδο του υδρογόνου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν και με κεντρική ομιλία του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου κ. Μάρος Σέφτσοβιτς σχετικά με τη σημασία του υδρογόνου και τις μελλοντικές παγκόσμιες προκλήσεις, ιδίως την ανάγκη διατήρησης της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας της ΕΕ.

Ο Επίτροπος Τιερί Μπρετόν συμμετείχε στο έβδομο Φόρουμ Υδρογόνου της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο. Στο Φόρουμ γίνεται ένας απολογισμός της μέχρι στιγμής προόδου της Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο και επισημαίνονται οι δράσεις που είναι αναγκαίες για την αύξηση της ικανότητας παραγωγής υδρογόνου σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού ώστε να πραγματοποιηθεί η φιλοδοξία μας για το υδρογόνο έως το 2030, σύμφωνα με το σχέδιο REPowerEU.

Στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου, η Επίτροπος κ. Κάντρι  Σίμστον  θα απευθύνει βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τη σημασία της στήριξης των υποδομών υδρογόνου και τις επικείμενες σχετικές δράσεις. Ο Επίτροπος κ. Χούκστρα θα εκφωνήσει ομιλία σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου. Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, η Επιτροπή θα ξεκινήσει την πρώτη δημοπρασία της Τράπεζας για την εγχώρια παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου, με τη στήριξη του Ταμείου Καινοτομίας της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Επενδύσεων για το Πράσινο Υδρογόνο θα φέρει σε επαφή πάνω από 25 επενδυτές και 10 επιχειρήσεις υδρογόνου από όλη την ΕΕ με καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογιών υδρογόνου και με έργα μεγάλης κλίμακας. Η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με το διαδικτυακό σεμινάριο «Στον δρόμο για την COP28», ενόψει της επικείμενης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στο Ντουμπάι.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν και την ομιλία του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου κ. Σέφτσοβιτς στο EbS.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_5905/MEX_23_5905_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο