Η νέα χρηματοδότηση για πρόσθετες συμμαχίες ευρωπαϊκών πανεπιστημίων θα ενισχύσει τη συνεργασία στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

funding for additional European Universities alliances

Η Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων Erasmus + για το 2024 σχετικά με την πρωτοβουλία Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, η οποία παρέχει στήριξη σε συνασπισμούς ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με τα σημερινά αποτελέσματα, 14 νέες συμμαχίες ευρωπαϊκών πανεπιστημίων συμμετέχουν στις 50 προηγουμένως επιλεγμένες συμμαχίες και θα λάβουν έως και 14.4 εκατ. ευρώ η καθεμία σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Αυτές οι 64 συμμαχίες ευρωπαϊκών πανεπιστημίων περιλαμβάνουν περισσότερα από 560 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κάθε είδους, σε όλες τις περιφέρειες της Ευρώπης.

Τα αποτελέσματα αποτελούν σημαντικό ορόσημο, καθώς επιτυγχάνουν τον στόχο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα πανεπιστήμια να υπάρχουν τουλάχιστον 60 συμμαχίες ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με περισσότερα από 500 πανεπιστήμια έως τα μέσα του 2024.

Οι συμμαχίες ευρωπαϊκών πανεπιστημίων φέρνουν σε επαφή μια νέα γενιά Ευρωπαίων και τους επιτρέπουν να σπουδάζουν και να εργάζονται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, σε διάφορες γλώσσες, καθώς και σε διάφορους τομείς και ακαδημαϊκούς κλάδους. Οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο υψηλού επιπέδου συνδυάζοντας σπουδές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμβάλλοντας στη διεθνή ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ευρώπης. Οι συμμαχίες αυτές φέρνουν επίσης καινοτομία στις περιφέρειες της Ευρώπης, επιτρέποντας στους φοιτητές να συνεργάζονται με ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επιχειρήσεις, πόλεις, αρχές και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_24_3542/IP_24_3542_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο