Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Σέφτσοβιτς διεξάγουν τον δεύτερο διάλογο με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες με θέμα την καθαρή μετάβαση

clean transition dialogue with energy intensive industries

Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Σέφτσοβιτς θα διεξαγάγουν τον δεύτερο διάλογο με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, με θέμα την καθαρή μετάβαση. Η Πρόεδρος θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία. Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, ο οποίος προεδρεύει αυτής της σειράς διαλόγων με την ευρωπαϊκή βιομηχανία, θα προβεί σε εισαγωγικές παρατηρήσεις.

Μετά τον διάλογο για το υδρογόνο, ο οποίος διεξήχθη τον Οκτώβριο, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Σέφτσοβιτς θα συναντηθεί με εκπροσώπους καίριων ενεργοβόρων βιομηχανιών, όπως διυλιστήρια, βιομηχανίες μετάλλων, λιπασμάτων, κεραμικών, τσιμέντου, χημικών προϊόντων, γυαλιού, ασβέστη, χαρτοπολτού και χαρτιού και επεξεργασίας αποβλήτων, καθώς και παραγωγούς καθαρής και εναλλακτικής ενέργειας, φορείς εναλλακτικής ενέργειας, προμηθευτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Θα συζητηθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της πράσινης μετάβασης για τις εν λόγω βιομηχανίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές για την οικονομία της ΕΕ, την ανταγωνιστικότητά της και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες θα ακολουθήσουν ειδικές θεματικές συνεδρίες, σχετικά με τον εξηλεκτρισμό και την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή και ασφαλή ενέργεια, τις επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση, την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της Ευρώπης και την τόνωση της ευρωπαϊκής αγοράς υπέρ των απανθρακοποιημένων προϊόντων.

Όπως είχε αναγγείλει η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν στην ετήσια ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης, η Επιτροπή διοργανώνει σειρά διαλόγων σχετικά με την πράσινη μετάβαση για να συμβάλει στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και να στηρίξει την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_6184/MEX_23_6184_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο