Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι για τη σύνοδο κορυφής για ένα νέο παγκόσμιο χρηματοδοτικό σύμφωνο

Summit for a New Global Financial Compact in Paris

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μεταβεί στο Παρίσι για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής για ένα νέο παγκόσμιο χρηματοδοτικό σύμφωνο, την οποία διοργανώνει ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Εμανουέλ Μακρόν. Η σύνοδος φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια μιας νέας συναίνεσης για ένα πιο αλληλέγγυο διεθνές χρηματοδοτικό σύστημα που θα θέτει ως προτεραιότητές του την καταπολέμηση των ανισοτήτων, την κλιματική αλλαγή και την προστασία της βιοποικιλότητας. Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, εκπρόσωποι διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών.

Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα συμμετάσχει σε πάνελ με τίτλο «Μια νέα μέθοδος: εταιρικές σχέσεις για την πράσινη ανάπτυξη», στο πλαίσιο του οποίου θα εκφωνήσει ομιλία, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά στο EbS+.

Στην εναρκτήρια τελετή της συνόδου, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κ. Φρανς Τίμερμανς θα παραστεί σε εκδήλωση για την κλιματική χρηματοδότηση. Την εκδήλωση διοργανώνει το παγκόσμιο δίκτυο «Πόλεις C40», στο οποίο συμμετέχουν δήμαρχοι των κορυφαίων πόλεων του κόσμου που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Θα συμμετάσχει επίσης σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αφιερωμένη στην κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων. Θα εκφωνήσει επίσης εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση του δικτύου «CAN Europe», σχετικά με την εφαρμογή της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει» στις νέες πηγές χρηματοδότησης για το κλίμα. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο ημερολόγιο δραστηριοτήτων.

Η Επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ. Γιούτα Ουρπιλάινεν, θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή. Θα μιλήσει σε συνέδριο του Κολλεγίου της Γαλλίας για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας. Η Επίτροπος θα συμμετάσχει επίσης σε στρογγυλή τράπεζα για την καινοτόμο χρηματοδότηση με σκοπό την επιτάχυνση των επενδύσεων στην πρωτογενή υγεία και στην ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας, την οποία συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς και στην τελετή λήξης της συνόδου κορυφής.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_3424/MEX_23_3424_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο