Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν συμπροεδρεύει στην τριμερή κοινωνική σύνοδο κορυφής με θέμα «Οι προκλήσεις στον τομέα της ανταγωνιστικότητας αναζητούν απαντήσεις»

Tripartite Social Summit
Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ θα συμπροεδρεύσουν στην τριμερή κοινωνική σύνοδο κορυφής. Ο Πρωθυπουργός της Σουηδίας κ. Ουλφ Κρίστερσον θα συμμετάσχει εξ ονόματος της σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Η Επιτροπή θα εκπροσωπηθεί επίσης από τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο κ. Ντομπρόβσκις και τον Επίτροπο κ. Σμιτ. Το θέμα της συνόδου κορυφής είναι «Οι προκλήσεις στον τομέα της ανταγωνιστικότητας αναζητούν απαντήσεις — πώς μπορεί να αναδειχθεί η Ευρώπη σε ιδανικό προορισμό για βιομηχανικές επενδύσεις που δημιουργούν ανάπτυξη και ποιοτικές θέσεις εργασίας».

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε τρία θέματα: Πρώτον, στην επαναφορά ισότιμων όρων ανταγωνισμού, τη διασφάλιση του αναγκαίου ανταγωνιστικού μετασχηματισμού σε όλους τους βιομηχανικούς τομείς και την επίτευξη μιας οικονομικά υγιούς και δίκαιης μετάβασης. Δεύτερον, στο θεματολόγιο δεξιοτήτων με στόχο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα όσον αφορά τις προσλήψεις και τα κενά της πρόσβασης στις δεξιότητες και την επαγγελματική κατάρτιση, αξιοποιώντας και τη δυναμική του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων. Τρίτον, στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ενιαίας αγοράς και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου εμπορικού θεματολογίου για την οικοδόμηση μιας άκρως ανταγωνιστικής κοινωνικής οικονομίας της αγοράς προς όφελος όλων.

Η τριμερής κοινωνική σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο πριν από τις συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στη σύνοδο συμπροεδρεύουν οι Προέδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής, παρουσία του αρχηγού κράτους ή κυβέρνησης που εκπροσωπεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Πρόκειται για μια ευκαιρία εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των ηγετών των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, των ηγετών των ευρωπαίων κοινωνικών εταίρων και των εθνικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών των χωρών που ασκούν επί του παρόντος και θα ασκήσουν στο άμεσο μέλλον την προεδρία του Συμβουλίου (Σουηδία, Ισπανία και Βέλγιο), καθώς και των Υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων των χωρών αυτών.

Μετά τη σύνοδο κορυφής η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου περίπου στις 18:10 (ώρα Ελλάδος), την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο EbS.

Δελτίο Τύπου : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/ip_23_1822/IP_23_1822_EN.pdf

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_1821/MEX_23_1821_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο