Κανονισμός για τις ψηφιακές υπηρεσίες: ξεκίνησαν οι εγγραφές για την εκδήλωση ενδιαφερόμενων μερών

Digital Services Regulations

Οι εγγραφές για την πρώτη εκδήλωση ενδιαφερόμενων μερών της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2023 στις Βρυξέλλες, έχουν ξεκινήσει. Μέσω της εκδήλωσης, τα ενδιαφερόμενα μέρη θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους στην Επιτροπή προτού τεθεί σε εφαρμογή η πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες και να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους των ψηφιακών πλατφορμών και με εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει 14 τεχνικά εργαστήρια επί διάφορων θεμάτων που καλύπτονται από την πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Οι πρωινές συνεδρίες θα εστιάσουν στην έμφυλη βία, τις διαδικτυακές αγορές, την ψυχική ευεξία, την ιδιωτικότητα και την επιστήμη των δεδομένων. Τα μεσημεριανά εργαστήρια θα εστιάσουν στη ρητορική μίσους και τον εξτρεμισμό στο διαδίκτυο, στα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας, στην προστασία των ανηλίκων και στις επιπτώσεις της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και στην πρόσβαση των ερευνητών στα δεδομένα. Τα απογευματινά εργαστήρια θα καλύψουν την ελευθερία της έκφρασης και την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης, τα λεγόμενα «σκοτεινά μοτίβα», τη διαφήμιση, την παραπληροφόρηση, την εκτίμηση κινδύνου και τους αλγορίθμους.

Αν και η εγγραφή είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή δια ζώσης, θα είναι δυνατή και η παρακολούθηση της εκδήλωσης και όλων των εργαστηρίων εξ αποστάσεως, χωρίς εγγραφή.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_3241/MEX_23_3241_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο