Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς στη Μέση Ανατολή

margaritis schinas

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς βρίσκεται στο Ισραήλ για να πραγματοποιήσει συζητήσεις για συνεργασία στους τομείς των δεξιοτήτων, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, καθώς και για τις κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Την Κυριακή, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ, κ. Ιτσχάκ Χέρτζογκ, και μίλησε στην έναρξη του Παγκόσμιου Φόρουμ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής. Επισκέφθηκε επίσης το Γιαντ Βασσέμ για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος και να συζητήσει τη στήριξη της ΕΕ για την προώθηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς ανοίγει, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Έλι Κοέν, το σεμινάριο υψηλού επιπέδου ΕΕ-Ισραήλ για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού. Κοινή δήλωση σχετικά με το σεμινάριο είναι διαθέσιμη εδώ. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μοχάμαντ Σταγιέχ. Στην Ιερουσαλήμ, ο αντιπρόεδρος, συνοδευόμενος από τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας εκτός της ΕΕ, κ. Φρανς φαν Ντέλε, θα επισκεφθεί θρησκευτικούς χώρους και θα συναντηθεί με θρησκευτικούς ηγέτες, μεταξύ αυτών και με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’.

Την Τρίτη, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα ταξιδέψει στο Μπερ Σεβά για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο πάρκο προηγμένων τεχνολογιών, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Μπεν-Γκουριόν του Νεγκέβ, και θα πραγματοποιήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με φοιτητές και ερευνητές του Ερευνητικού Κέντρου Σύγχρονων Ευρωπαϊκών Σπουδών Σιμόν Βέιλ.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_3208/MEX_23_3208_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο