Ο Επίτροπος Μπρετόν επισκέπτεται την Ελλάδα και την Κύπρο για συζητήσεις σχετικά με την άμυνα, την κυβερνοασφάλεια και τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα

Commissioner Thierry Breton

Έως το τέλος της εβδομάδας, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν θα βρίσκεται στην Ελλάδα και την Κύπρο για συζητήσεις σχετικά με την άμυνα, την κυβερνοασφάλεια και τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα. Θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης της κάθε χώρας, καθώς και με εκπροσώπους της βιομηχανίας και των θεσμών.

Ο Επίτροπος κ. Μπρετόν και ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας θα συζητήσουν για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανικής και τεχνολογικής βάσης στον τομέα της άμυνας, καθώς και για τη στρατηγική για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία (EDIS) και το σχετικό πρόγραμμα για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία (EDIP).

Ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συζητήσει τις πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ. Θα έχει επίσης συνάντηση με τον νέο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο Επίτροπος θα επισκεφθεί τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και θα συμμετάσχει σε ένα μέρος της διήμερης πανευρωπαϊκής άσκησης για την ενίσχυση της ετοιμότητας έναντι κυβερνοεπιθέσεων μεγάλης κλίμακας. Ο Επίτροπος θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Αθήνα επισκεπτόμενος δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων και μια εταιρεία που κατασκευάζει καλώδια, πριν επισκεφθεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της ναυπηγικής βιομηχανίας.

Την Παρασκευή, ο Επίτροπος κ. Μπρετόν θα βρίσκεται στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Υπουργό Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα και τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Παπαναστασίου.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_24_3383/MEX_24_3383_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο