Ο Επίτροπος Βάρχεϊ επισκέφθηκε τον Λίβανο στις 22 Απριλίου 2024

Commissioner Várhelyi visited Lebanon on April

Ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης κ. Όλιβερ Βάρχεϊ επισκέφθηκε τη Βηρυτό στις 22 Απριλίου 2024, σε συνέχεια της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17-18 Απριλίου, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπενθύμισαν την ισχυρή στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον Λίβανο και τον λαό του Λιβάνου στο πλαίσιο των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα στο εσωτερικό της και των περιφερειακών εντάσεων.

Κατά την επίσκεψή του, ο Επίτροπος Βάρχεϊ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Ναμπίχ Μπερί, με τον Πρωθυπουργό κ. Νατζίμπ Μικάτι, με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ και τον Διοικητή των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου κ. Τζόζεφ Αούν.

Η αποστολή του Επιτρόπου είχε ως στόχο να θέσει τις βάσεις για την επανέναρξη του διαλόγου και να εντοπίσει τομείς όπου υπάρχει περιθώριο ενισχυμένης συνεργασίας.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_24_2247/MEX_24_2247_EN.pdf

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στην ειδική σελίδα για τη χώρα : https://neighbourhood-enlargement.ec.europa.eu/european-neighbourhood-policy/countries-region/lebanon_en

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο