Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορέλ ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον για να ενισχύσει την ευρωατλαντική συνεργασία

Borrell

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιείται στις 9-11 Ιουλίου, μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Μπορέλ θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής και εξ ονόματος της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η σύνοδος κορυφής αποτελεί ευκαιρία για ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-ΝΑΤΟ εν μέσω του συνεχιζόμενου επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, καθώς και για ενίσχυση των σχέσεων με διεθνείς εταίρους, μεταξύ άλλων από την περιοχή του Ινδοειρηνικού.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Μπορέλ  θα συμμετάσχει σε  εκδήλωση για την 75η επέτειο του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Θα εκφωνήσει επίσης κεντρική ομιλία στη βραδιά άμυνας της ΕΕ όπου θα συμμετάσχουν διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη από την αμυντική βιομηχανία.

Ο κ. Μπορέλ θα παραστεί σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Στις 11 Ιουλίου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Μπορέλ θα συμμετάσχει, μαζί με  εταίρους από την περιοχή του Ινδοειρηνικού, στη σύνοδο κορυφής, η οποία θα εστιάσει στις προκλήσεις  ασφάλειας στην Eυρωατλαντική περιοχή και στην περιοχή του Ινδοειρηνικού. Θα προβεί σε σύντομες δηλώσεις περίπου στις 8:00 (ώρα ανατολικής ακτής ΗΠΑ). Την ίδια ημέρα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα μιλήσει στο δημόσιο φόρουμ του ΝΑΤΟ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος κ. Μπορέλ  θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις με συμμάχους και εταίρους που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής.

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό θα καταστεί διαθέσιμο στο EbS. Ακολουθήστε τον Ύπατο Εκπρόσωπο και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ζωντανές ενημερώσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_24_3703/MEX_24_3703_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο