Ουκρανία: Η ΕΕ κινητοποιεί στήριξη μετά την καταστροφή του φράγματος της Καχόφκα

EU mobilising support after the Kakhovka dam destruction

Η καταστροφή του φράγματος της Νόβα Καχόφκα, στην Ουκρανία, έχει καταστροφικές ανθρωπιστικές και οικολογικές συνέπειες. Ενώ συνεχίζονται οι εκκενώσεις των πληττόμενων περιοχών, η Ουκρανία έχει ήδη ζητήσει διεθνή βοήθεια από την ΕΕ υπό μορφή εξοπλισμού και μηχανημάτων για τις προσπάθειες αρωγής. Ανταποκρινόμενη άμεσα, η ΕΕ αποστέλλει ήδη βοήθεια μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, χάρη στις πρώτες προσφορές από τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Λιθουανία.

Η Γερμανία προσέφερε 5.000 φίλτρα νερού και 56 ηλεκτρογεννήτριες και η Αυστρία 20 βυτία νερού και 10 αντλίες αποστράγγισης που βρίσκονται καθ’ οδόν προς την Ουκρανία. Επιπλέον, η Λιθουανία και η Γερμανία προσέφεραν και εξοπλισμό στέγασης, όπως σκηνές, κλίνες και κουβέρτες.

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την παρακολούθηση των ακριβών επιτόπιων αναγκών και είναι έτοιμο να συντονίσει την αποστολή επιπλέον βοήθειας προς την Ουκρανία με βάση τις προκύπτουσες ανάγκες.

Ταυτόχρονα, το γραφείο ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ στην Ουκρανία είναι σε επαφή με εταίρους ανθρωπιστικής βοήθειας για την ταχεία ανταπόκριση στις ανάγκες των πλημμυροπαθών, μεταξύ άλλων παρέχοντας επισιτιστική βοήθεια και πόσιμο νερό.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_3123/MEX_23_3123_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο