Πολιτική κατά των ναρκωτικών: Η Επιτροπή συμμετέχει στον Παγκόσμιο Συνασπισμό κατά των Συνθετικών Ναρκωτικών

Drug policy fight synthetic drugs

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Ίλβα Γιούανσον , μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Άντονι Μπλίνκεν, και άλλους αξιωματούχους, θα συμμετάσχει σε διαδικτυακή εκδήλωση για τα εγκαίνια του Παγκόσμιου Συνασπισμού κατά των Συνθετικών Ναρκωτικών.

Η Επιτροπή μαζί με κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, όπως το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), θα συμμετάσχουν στον παγκόσμιο συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Είναι αναγκαίος ένας παγκόσμιος συνασπισμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος των συνθετικών ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά αυτά που χρησιμοποιούνται από εγκληματικές οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ενίοτε είναι πιο σκληρά και πιο επικίνδυνα από φυσικά ναρκωτικά, όπως η κοκαΐνη ή η ηρωίνη. Μπορούν να παράγονται οπουδήποτε με κοινές χημικές ουσίες και εξοπλισμό, να μεταφέρονται σε μικρές ποσότητες με σκοπό το κέρδος και να αναμειγνύονται με άλλα ναρκωτικά.

Ο συνασπισμός θα συγκροτείται από ομάδες εργασίας που θα ασχοληθούν με τα ακόλουθα θέματα:
1) πρόληψη της παράνομης παρασκευής και διακίνησης συνθετικών ναρκωτικών·
2) εντοπισμός των αναδυόμενων απειλών και των προτύπων χρήσης των ναρκωτικών· και
3) αναβάθμιση των παρεμβάσεων και των υπηρεσιών δημόσιας υγείας για την πρόληψη και τη μείωση της χρήσης ναρκωτικών, της υπερδοσολογίας και άλλων βλαβερών συνεπειών.

Μέσα στους επόμενους δεκαοκτώ μήνες, τα μέλη του συνασπισμού θα παρουσιάσουν πολιτικές λύσεις σχετικά με την απειλή των συνθετικών ναρκωτικών, θα εγκρίνουν τα κύρια έγγραφα αποτελεσμάτων και θα δεσμευτούν να αναλάβουν περαιτέρω μέτρα.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_3750/MEX_23_3750_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο