Σουδάν: Η ΕΕ εγκαινιάζει ανθρωπιστική αερογέφυρα για την παροχή βασικών εφοδίων

Sudan EU launches Humanitarian Air Bridge

Ενόψει των αυξανόμενων ανθρωπιστικών αναγκών λόγω της σύγκρουσης που μαίνεται στο Σουδάν, η ΕΕ οργάνωσε μια αερογέφυρα μεταφοράς βασικών εφοδίων στους ανθρωπιστικούς εταίρους μας στο Πορτ Σουδάν. Συνολικά 30 τόνοι βασικών ειδών μεταφέρθηκαν από τις αποθήκες των Ηνωμένων Εθνών στο Ντουμπάι στο Πορτ Σουδάν. Περιλαμβάνουν νερό και εξοπλισμό αποχέτευσης, υγιεινής και στέγασης. Τα εφόδια αυτά στη συνέχεια παραδόθηκαν στη UNICEF και στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Η ανθρωπιστική αερογέφυρα οργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ικανότητας Ανθρωπιστικής Αντιμετώπισης, ενός εργαλείου που φιλοδοξεί να καλύψει τυχόν κενά της ανθρωπιστικής αντίδρασης σε φυσικούς κινδύνους και ανθρωπογενείς καταστροφές.

Η ΕΕ έχει ήδη διαθέσει 200.000 ευρώ σε άμεση αρωγή και για την παροχή πρώτων βοηθειών σε πληθυσμούς που έχουν τραυματιστεί ή εκτεθεί σε μεγάλο κίνδυνο στην πρωτεύουσα Χαρτούμ και σε άλλες περιοχές που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη βία. Επίσης στηρίζει τη Σουδανική Ερυθρά Ημισέληνο στην παροχή πρώτων βοηθειών, υπηρεσιών εκκένωσης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης. Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται να προστεθεί στα 73 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί για ανθρωπιστική βοήθεια προς το Σουδάν μέσα στο 2023. Επιπλέον, άλλα 200.000 ευρώ διατέθηκαν στην Αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνο για την παροχή στήριξης στους πρόσφυγες που φθάνουν στην Αίγυπτο από το Σουδάν.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_23_2683/MEX_23_2683_EN.pdf

Το σχετικό δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_2641/IP_23_2641_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο