Επιτροπή ενσωματώνει περαιτέρω τη Μολδαβία στην ενιαία αγορά της ΕΕ μέσω του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» για τη χρηματοδότηση υποδομών

Connecting Europe Facility

Η επίτροπος Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν και η υπουργός Υποδομών και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Μολδαβίας, Lilia Dabija, υπέγραψαν, παρουσία του πρωθυπουργού της Μολδαβίας, Ντορίν Ρετσεάν, συμφωνία στο Κισινάου, με την οποία η Μολδαβία συνδέεται με το πρόγραμμα του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF).

Η συμφωνία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στους μολδαβούς φορείς υλοποίησης έργων να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση από την ΕΕ για έργα κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και της ψηφιακής τεχνολογίας, τα οποία θα βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα της χώρας με τους γείτονές της στην ΕΕ. Θα στηρίξει την ένταξη της Μολδαβίας στην ενιαία αγορά της ΕΕ, θα προωθήσει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα.

Η Μολδαβία έχει πληγεί έντονα από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Η ΕΕ εξακολουθεί να επιδεικνύει αλληλεγγύη προς τη χώρα και δεσμεύεται να συνεχίσει να ενισχύει την ανθεκτικότητά της. Η σημερινή συμφωνία φέρνει τη Μολδαβία ακόμη πιο κοντά στην ΕΕ, ενσωματώνοντας τη χώρα σε αυτά τα διασυνδεδεμένα διευρωπαϊκά δίκτυα.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_2611/IP_23_2611_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο