Στην Ευρώπη δεν έχει θέση το μίσος. Η Επιτροπή και ο ύπατος εκπρόσωπος απευθύνουν έκκληση για δράση ενότητας ενάντια σε κάθε μορφή μίσους

a Europe united against hatred

Η Επιτροπή και ο ύπατος εκπρόσωπος εξέδωσαν ανακοίνωση με τίτλο «Το μίσος δεν έχει θέση εδώ: η Ευρώπη ενωμένη ενάντια στο μίσος». Πρόκειται για μια έκκληση για δράση που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης, για να αντισταθούν στο μίσος και να υπερασπιστούν την ανοχή και τον σεβασμό.

Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε στην Ευρώπη σκηνές που ελπίζαμε ότι δεν θα ξαναβλέπαμε ποτέ. Η Ευρώπη βιώνει ανησυχητική αύξηση της ρητορικής μίσους και των εγκλημάτων μίσους και τα στοιχεία δείχνουν ότι η εβραϊκή και η μουσουλμανική κοινότητα πλήττονται ιδιαίτερα.

Με την ανακοίνωση αυτή, η Επιτροπή και ο ύπατος εκπρόσωπος εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση κάθε μορφής μίσους, ενισχύοντας τη δράση σε μεγάλο φάσμα πολιτικών, μεταξύ των οποίων σ’ εκείνες που αφορούν την ασφάλεια, την ψηφιακή τεχνολογία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Η εντατικοποίηση αυτή των προσπαθειών σημαίνει, μεταξύ άλλων, πρόσθετη χρηματοδότηση για την προστασία των τόπων λατρείας και υποστήριξη με διορισμό απεσταλμένων με τη ρητή εντολή για μεγιστοποίηση της δυναμικής των πολιτικών της ΕΕ σχετικά με την καταπολέμηση του μίσους.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_6329/IP_23_6329_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο