Το μέλλον της Ευρώπης: Συστάσεις των πολιτών για ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας, εκπαίδευση, πολιτισμό, νεολαία, αθλητισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Στις 25 – 27 Φεβρουαρίου, περί τους 200 πολίτες διαφορετικών ηλικιών, προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους από όλα τα κράτη μέλη, θα οριστικοποιήσουν τις συστάσεις τους για το μέλλον της Ευρώπης στο πλαίσιο της Ομάδας Ευρωπαίων Πολιτών «Ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας / εκπαίδευση, πολιτισμός, νεολαία, αθλητισμός / ψηφιακός μετασχηματισμός». Οι Ομάδες εργάζονται βάσει των εξής πέντε αξόνων: Εργασία στην Ευρώπη, Μια οικονομία για το μέλλον, Μια δίκαιη κοινωνία, Μάθηση στην Ευρώπη και Δεοντολογικός και ασφαλής ψηφιακός μετασχηματισμός. Οι συστάσεις που θα εγκριθούν θα παρουσιαστούν από πολίτες που συμμετέχουν στην Ομάδα και θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διάσκεψης στις 11-12 Μαρτίου 2022 στο Στρασβούργο.

Η τρίτη αυτή συνεδρίαση της Ομάδας φιλοξενείται στο ιρλανδικό Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Δουβλίνο, με πλήρη σεβασμό των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων. Όσοι συμμετέχοντες δεν μπορούν να ταξιδέψουν συνδέονται εξ αποστάσεως. Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί ανεπίσημη τεχνική ενημέρωση για τον Τύπο. Οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ομάδας στο Δουβλίνο μπορούν να εγγραφούν εδώ. Η εναρκτήρια και η καταληκτική συνεδρίαση της Ομάδας θα μεταδοθούν ζωντανά στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα της Διάσκεψης. Οι προηγούμενες συνεδριάσεις της συγκεκριμένης Ομάδας πραγματοποιήθηκαν στις 17-19 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο και στις 5-7 Νοεμβρίου διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης έχουν συσταθεί τέσσερις τέτοιες Ομάδες Ευρωπαίων Πολιτών. 80 εκπρόσωποί τους, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα τρίτο είναι ηλικίας 16 ως 25 ετών, συμμετέχουν στην Ολομέλεια, όπου παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των συζητήσεων της Ομάδας τους. Η Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών με θέμα «Ευρωπαϊκή δημοκρατία / αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια» ενέκρινε τις συστάσεις της στη Φλωρεντία τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ η Ομάδα «Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον / υγεία» ολοκλήρωσε τις εργασίες της στη Βαρσοβία τον Ιανουάριο του 2022. Οι συστάσεις των δύο αυτών Ομάδων παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην Ολομέλεια της Διάσκεψης στις 21-22 Ιανουαρίου 2022. Η Ομάδα «Η ΕΕ στον κόσμο / Μετανάστευση» συνεδρίασε στο Μάαστριχτ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου και θα τροφοδοτήσει την πρώτη σύνοδο Ολομέλειας τον Μάρτιο.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/mex_22_1248/MEX_22_1248_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο