Χάρη σε μια νέα χρηματοδότηση για την προστασία 370 εκατομμυρίων παιδιών από την πολιομυελίτιδα κάθε χρόνο, η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να απαλλαγεί μια για πάντα από την πολιομυελίτιδα.

New funding to protect million children from polio every year

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσαν σήμερα νέα χρηματοδοτική σύμπραξη για την αξιοποίηση ευκαιριών κρίσιμης σημασίας για την παγκόσμια υγεία: εξάλειψη της πολιομυελίτιδας και εξασφάλιση καλύτερης πρόσβασης στις καινοτομίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για εκείνους που τις έχουν περισσότερο ανάγκη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF, ως εταίροι υλοποίησης για τη χρηματοδότηση του εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας, θα διαθέσουν τους απαιτούμενους πόρους για την εξάλειψη της νόσου, τη στήριξη της διανομής άλλων παιδικών εμβολίων και την ενίσχυση των συστημάτων υγείας, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν καλύτερα στις αναδυόμενες απειλές για την υγεία.

Σκοπός των αναμενόμενων χρηματοδοτικών κονδυλίων ύψους 1,1 δισ. ευρώ είναι να εξασφαλίσουν νέα χρηματοδότηση για την εξάλειψη μιας ανθρώπινης νόσου, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, και να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στον τομέα της υγείας και της ανάπτυξης οι πλέον ευάλωτοι αυτού του πλανήτη, οι οποίοι αλλιώς δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν δίκαιη πρόσβαση στις υπηρεσίες και τις καινοτομίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_4783/IP_23_4783_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο