Δήλωση της επιτρόπου κ. Κυριακίδου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

World,Diabetes,Day,Is,Observed,Every,Year,On,November,,

Στις 14 Νοεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Μ’ αυτή την αφορμή, η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, κ. Στέλλα Κυριακίδου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, περισσότερα από 32 εκατομμύρια άτομα ζουν με διαβήτη στην ΕΕ, δηλαδή ένας στους δέκα ενήλικες από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε μέσα σε μόλις μία δεκαετία. 

Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη χρόνια επιβάρυνση για την υγεία των ανθρώπων, την ποιότητα ζωής τους και τα συστήματά μας υγειονομικής περίθαλψης συνολικά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Επιτροπή εργάζεται σκληρά προκειμένου να ενισχυθεί η πρόληψη, η διάγνωση και η διαχείριση του διαβήτη και να μειωθούν οι ανισότητες στον τομέα της υγείας σε ολόκληρη την ΕΕ. Η πρόληψη είναι πάντα προτιμότερη από τη θεραπεία και γι’ αυτό εστιάζουμε σε μέτρα που καθιστούν εφικτές τις παρεμβάσεις σε πρώιμο στάδιο και εντοπίζουν τις παθήσεις όσο το δυνατόν ταχύτερα. 

Η πρωτοβουλία μας «Υγιέστεροι μαζί» — Η πρωτοβουλία της ΕΕ για τις μη μεταδοτικές νόσους είναι το όραμά μας και το πλαίσιο που παρέχεται στα κράτη μέλη για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών, μέσω συντονισμένων δράσεων που μειώνουν τις επιπτώσεις των μη μεταδοτικών νόσων, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, καθώς και τις ανισότητες στον τομέα της υγείας. 

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/statement_23_5674/STATEMENT_23_5674_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο