Η Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία επί των νέων κανόνων για έναν πιο ανθεκτικό χώρο Σένγκεν

Schengen area

Η Επιτροπή χαιρετίζει την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου επί των νέων κανόνων για τον κώδικα συνόρων του Σένγκεν. Ο κανονισμός αυτός θα ενισχύσει τον συντονισμό της ΕΕ απέναντι σε προκλήσεις στα εξωτερικά σύνορά της, καθώς και απέναντι σε διασυνοριακές απειλές κατά της υγείας και της ασφάλειας.

Τα τελευταία χρόνια, ο χώρος Σένγκεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με διάφορες προκλήσεις, από την πανδημία του κορονοϊού μέχρι τις απειλές που σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως η τρομοκρατία, η διακίνηση ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα, καθώς και την αντικανονική μετανάστευση. Αυτές οι εξελίξεις απαιτούν την επικαιροποίηση του εγχειριδίου κανόνων του Σένγκεν.

Η Επιτροπή πρότεινε την επικαιροποίηση και την αναθεώρηση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν τον Δεκέμβριο του 2021. Στόχος της αναθεώρησης είναι η συμπλήρωση του φάσματος των εργαλείων που είναι αναγκαία για την καλή λειτουργία του χώρου Σένγκεν, τόσο στα εξωτερικά όσο και στα εσωτερικά σύνορα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/mex_24_682/MEX_24_682_EN.pdf

Σχετικό δελτίο Τύπου με περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμο εδώ : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/ip_24_667/IP_24_667_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο