Η Επιτροπή παρέχει πρόσβαση σε υπερυπολογιστές της ΕΕ για την ταχύτερη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

EU supercomputers

Η Επιτροπή και η κοινή επιχείρηση για την ευρωπαϊκή υπολογιστική υψηλών επιδόσεων (κοινή επιχείρηση EuroHPC) δεσμεύτηκαν να ανοίξουν και να διευρύνουν την πρόσβαση στους παγκόσμιας κλάσης πόρους υπερυπολογιστικής της ΕΕ προς όφελος των ευρωπαϊκών νεοφυών επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ), των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ευρύτερης κοινότητας ΤΝ, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της ΕΕ για νεοφυείς επιχειρήσεις ΤΝ. Για τη στήριξη της περαιτέρω ανάπτυξης και κλιμάκωσης των μοντέλων ΤΝ, η πρόσβαση σε παγκόσμιας κλάσης υπερυπολογιστές που επιταχύνουν την εκπαίδευση και τη δοκιμή συστημάτων ΤΝ είναι καίριας σημασίας, καθώς μειώνει τον χρόνο εκπαίδευσης από μήνες ή έτη σε εβδομάδες.

Η σχετική δήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τέταρτης συνέλευσης της συμμαχίας για την ΤΝ στη Μαδρίτη, ενώ είχε προηγηθεί ανακοίνωση της προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης το 2023. Ευρωπαϊκοί φορείς της τεχνητής νοημοσύνης και της υπολογιστικής υψηλών επιδόσεων θα συνεργαστούν στενά για την προώθηση πρωτοποριακών καινοτομιών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του βιομηχανικού οικοσυστήματος ΤΝ της ΕΕ. Η συνεργασία αυτή θα επιταχύνει την ανάπτυξη της ΤΝ και θα αναδείξει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ανταγωνιστική ηγέτιδα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_23_5739/IP_23_5739_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο