Η Επιτροπή προετοιμάζεται για τις μεταρρυθμίσεις και τις επανεξετάσεις των πολιτικών πριν από τη διεύρυνση

EU pre enlargement

Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τις επανεξετάσεις των πολιτικών πριν από τη διεύρυνση.

Το έγγραφο αυτό συμβάλλει στην υπό εξέλιξη συζήτηση για τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να πραγματοποιήσει η ΕΕ για να προετοιμαστεί για μια διευρυμένη Ένωση. Εξετάζει τις επιπτώσεις μιας διευρυμένης ΕΕ σε τέσσερις βασικούς τομείς —αξίες, πολιτικές, προϋπολογισμός και διακυβέρνηση— και θέτει τις βάσεις για τις επανεξετάσεις των πολιτικών πριν από τη διεύρυνση, τις οποίες είχε ανακοινώσει η πρόεδρος κ. von der Leyen στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης το 2023.

Όσο διευρύνεται η Ένωση, πρέπει να γίνεται βαθύτερη. Πρέπει σήμερα να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για την Ένωση του αύριο και να χρησιμοποιήσουμε τη διεύρυνση ως καταλύτη προόδου. Όλη η Ευρώπη επωφελήθηκε από τη διεύρυνση. Κατέστησε την ΕΕ τη μεγαλύτερη ολοκληρωμένη αγορά στον κόσμο. Άνοιξε τις εμπορικές και χρηματοοικονομικές ροές, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη τόσο στην ΕΕ όσο και στις υπό προσχώρηση χώρες, και ενίσχυσε το βάρος της ΕΕ στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Οι μεταρρυθμίσεις ήταν αναγκαίες και στο παρελθόν, αλλά με τη διεύρυνση καθίστανται απαραίτητες.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_24_1568/IP_24_1568_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο