Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν συμμετέχει στη Διάσκεψη του Λουγκάνο για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας

Η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμμετέχει στη διάσκεψη για την ανάκαμψη της Ουκρανίας (URC2022), την οποία συνδιοργανώνουν η Ελβετία και η Ουκρανία στο Λουγκάνο. Η διάσκεψη, στην οποία συμμετέχουν οι φίλοι και υποστηρικτές της Ουκρανίας, είναι αφιερωμένη στην ανασυγκρότηση και στις επενδύσεις στην Ουκρανία. Η Πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει ομιλία κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση, στην οποία θα μιλήσουν επίσης ο Πρόεδρος της Ελβετίας κ. Ινιάτσιο Κασίς, ο  Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας κ. κ. Ντένις Σμίχαλ και ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας κ. Πετρ Φιάλα.

 Με την ευκαιρία αυτή, η Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις με την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας κ. Ινγκρίντα Σιμονίτε και με την κ. Οντίλ Ρενό-Μπασό, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Η ομιλία της Προέδρου θα μεταδοθεί στην πλατφόρμα EbS και  αργότερα θα είναι διαθέσιμη εδώ : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/en/speech_22_4302/SPEECH_22_4302_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο