Κοινή δήλωση της προέδρου φον ντερ Λάιεν και του Πρωθυπουργού κ. Trudeau σχετικά με τη σύνδεση του Καναδά με το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη»

Canada joins Horizon Europe programme

Χαιρετίζουμε θερμά τη σύνδεση του Καναδά με τον πυλώνα ΙΙ του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», το πρόγραμμα-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την καινοτομία. Αυτό αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη μακροχρόνια στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά.

Η σύνδεση του Καναδά με το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» καταδεικνύει την κοινή μας δέσμευση για ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας. Επίσης, σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για τους ερευνητές μας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των ερευνητικών κοινοτήτων μας, μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις και τεχνολογική πρόοδο, και να είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούμε στις σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις και να επιτύχουμε στην πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.

Η σύνδεση του Καναδά με το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας σε κρίσιμους τομείς, όπως οι ωκεανοί, η υγεία, οι πρώτες ύλες, η ενέργεια και η βιοοικονομία, καθώς και η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και οι ψηφιακές υποδομές. Οι ερευνητές στον Καναδά θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο Ευρωπαίων ερευνητών και πέραν αυτού. Αυτή η βαθύτερη σχέση θα τονώσει επίσης τις οικονομικές ευκαιρίες και θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη και στις δύο περιφέρειες.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/statement_24_3625/STATEMENT_24_3625_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο