Ο Καναδάς συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη»

Canada joins Horizon Europe programme

Ο Καναδάς εντάσσεται στην αυξανόμενη ομάδα τρίτων χωρών που έχουν συνδεθεί με το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Ορίζων Ευρώπη» και θα εργαστεί από κοινού για έργα μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προκλήσεων μας.

Η Iliana Ivanova, επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, και ο Francois-Philippe Champagne, καναδός υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας, υπογράφουν τη συμφωνία που παρέχει σε καναδούς ερευνητές και οργανώσεις την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επί ίσοις όροις με τους ομολόγους τους στην ΕΕ.

Η πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύνδεση του Καναδά με τον πυλώνα ΙΙ του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη» κατά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Καναδά στις 24 Νοεμβρίου 2023. Σήμερα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανακοίνωση μέσω κοινής δήλωσης.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_24_3626/IP_24_3626_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο