Κοινή δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου για τη δράση για το κλίμα και του ορισθέντα πρoέδρου της COP28

COP UAE

Συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο επίτροπος για το κλίμα και επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ στην COP28, κ. Wopke Hoekstra, με τον ορισθέντα πρόεδρο της COP28, δρ Sultan Al Jaber, για να συζητήσουν τις προετοιμασίες για την COP28, η οποία θα λάβει χώρα στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Υπογράμμισαν την κοινή πεποίθησή τους ότι η COP28 πρέπει να επιταχύνει τη λήψη έμπρακτων μέτρων για τον μετριασμό, την προσαρμογή, τις απώλειες, τις ζημίες και τη χρηματοδότηση για το κλίμα, καθώς και για την οικοδόμηση μιας άκρως συμπεριληπτικής COP28 που δεν θα αφήνει κανέναν στο περιθώριο.

Επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν για να γίνουν πράξη όσο το δυνατόν υψηλότερες φιλοδοξίες στη φετινή διάσκεψη της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (UNFCCC) και συμφώνησαν σχετικά με τη σημασία αρκετών κρίσιμων στοιχείων που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε ένα φιλόδοξο αποτέλεσμα της COP28.

Διαβάστε ολόκληρο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στο σύνδεσμο που ακολουθεί : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/statement_23_5722/STATEMENT_23_5722_EL.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο