Ταξινομία της ΕΕ: Η Επιτροπή εκφράζει ικανοποίηση για την έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη συμπληρωματική κατ’ εξουσιοδότηση πράξη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για την έκβαση της σημερινής ψηφοφορίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη συμπληρωματική κατ’ εξουσιοδότηση πράξη για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτήν, η οποία καλύπτει ορισμένες δραστηριότητες φυσικού αερίου και πυρηνικής ενέργειας.

Με την εν λόγω ψηφοφορία αναγνωρίστηκε η πραγματιστική και ρεαλιστική προσέγγιση που ακολουθούμε για να συνδράμουμε πολλά κράτη μέλη στη μετάβασή τους προς την κλιματική ουδετερότητα.

Στόχος και νομική μας υποχρέωση είναι η κλιματική ουδετερότητα. Δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να απομακρυνθούμε από πηγές ενέργειας με υψηλές εκπομπές άνθρακα.

Η απρόκλητη ρωσική στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας καθιστά ακόμη πιο επείγουσα την επιτάχυνση της μετάβασής μας στην καθαρή ενέργεια. Το σχέδιο REPowerEU και η συμπληρωματική κατ’ εξουσιοδότηση πράξη αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα αυτή και συμβάλλουν στην απεξάρτησή μας από το ρωσικό φυσικό αέριο. 

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. το σχετικό δελτίο Τύπου : https://ec.europa.eu/commission/presscorner/api/files/document/print/el/ip_22_4349/IP_22_4349_EN.pdf

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο