Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μια κοινή μεθοδολογία δοκιμών για τη σύγκριση της ποιότητας των τροφίμων σε ολόκληρη την ΕΕ.
Το Κοινό Κέντρο Ερευνών (ΚΚΕρ), το οποίο αποτελεί την υπηρεσία επιστημονικής γνώσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέπτυξε μια κοινή μεθοδολογία που επιτρέπει στις εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών να πραγματοποιούν δοκιμές, συγκρίνοντας τη σύνθεση και τα χαρακτηριστικά των τροφίμων που πωλούνται με παρόμοια συσκευασία σε όλη την Ένωση. Το βήμα αυτό συμπληρώνει τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί η Επιτροπή έπειτα από την ομιλία του προέδρου κ. Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης.
Το Κοινό Κέντρο Ερευνών παρουσιάζει σήμερα τη μεθοδολογία στο πλαίσιο συνεδρίασης του φόρουμ υψηλού επιπέδου για την καλύτερη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.
περισσότερα : http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-4122_el.pdf